România respectată

Dincolo de organizarea politică, economică sau de coordonatele și specificitățile geografice, o țară este definită în primul rând de poporul ei. Dacă vrem ca România să fie respectată de restul lumii, trebuie să începem prin a o respecta noi înșine. Iar pentru asta trebuie să o redescoperim împreună, să ne întoarcem către cultura, istoria și tradițiile noastre.

Trebuie să ne aplecăm asupra lor fără patimi sau idei preconcepute, să le înțelegem, să le acceptăm și apoi să le promovăm. Și mai înseamnă ca, privind atent la românul de lângă noi, să admitem că cele ce ne unesc sunt mult mai multe decât cele ce încearcă ne despartă, să ne strângem mâinile iar apoi să continuăm prin a ne respecta reciproc.

Să ne redefinim împreună valorile și principiile ce dorim să ne călăuzească și să ne reprezinte și pornind de la acestea, să construim o Românie demnă și hotărâtă, cu o viziune de viitor clară și curajoasă, în care sa ne regăsim toți, umăr la umăr. Doar apoi vom primi, fără să cerem, și respectul celorlalți.a