România integră

Știm că integritatea este unul dintre atributele ce pot defini un individ, o colectivitate, chiar un popor, iar măsura în care această calitate se regăsește la cel din urmă se transferă și în imaginea țării acestuia. Dacă vrem o Românie integră, atunci noi toți, împreună, trebuie să fim acel popor pentru care cinstea, onoarea, respectul pentru lege să reprezinte valori în care sa credem.

Sunt acele valori pe care trebuie sa le transmitem copiilor noștri de la primii pași în familie și scoală, ca repere fundamentale pentru conștiința națională.

Și astăzi cei mai mulți dintre români sunt integri dar, din păcate, tot cei mai mulți dintre ei sunt și tăcuți. În contrast cu aceștia cei mult mai puțini, lipsiți de scrupule și cu dispreț față de legi, norme și cutume, sunt și mult mai vizibili prin ostentativitate și publicitate, ajungând, în mod nemeritat, să ne definească în ochii străinătății.

Trebuie să învățam împreună să respingem public asemenea conduite ori de câte ori și la oricine le întâlnim, dar și să recunoaștem și promovăm cu consecvență modelele adevărate.