Pe ei i-am adus la putere până acum prin prezența dar, mai ales, prin absența noastră la vot. Cât din ce au promis au și făcut?

Asociația "România, implică-te!" meniu ☰
homeCine suntem?

Grupul de inițiativă

Venim din domenii diferite de activitate dar avem în comun seriozitatea și responsabilitatea cu care ne privim profesiile și, pentru o bună perioadă de timp, am crezut că este suficient ca aport personal la evoluția societății. Și poate ca ar fi fost așa dacă fiecare, dar mai ales politicienii, ar fi văzut lucrurile la fel. Suntem cetățeni care au decis să se implice pentru că așa nu se mai poate!

Silviu Predoiu

Ca pregătire, sunt inginer geolog, dar viața m-a dus în domeniul informațiilor externe, unde am avut onoarea de a ajunge șeful profesional al spionajului românesc. În ciuda provocărilor profesionale, nu am uitat niciodată că principala mea îndatorire este aceea de a oferi celor mai importanți factori de decizie din România informațiile necesare luării deciziilor importante pentru țară, astfel încât interesul țării să fie pe deplin fructificat. 

Ca om, am avut propriile mele opinii, satisfacții sau dezamăgiri legate de viața politică. Însă, mi-am respectat jurământul depus la intrarea în această meserie grea, așa că mi-am păstrat părerile pentru mine, ca să nu afectez în niciun fel obiectivitatea muncii mele. După ce m-am retras din activitate, am căpătat libertatea de a vorbi, ca orice alt cetățean.

Cred în responsabilitate, în datoria fiecăruia dintre noi față de societate, în dreptul nostru de a cere doar dacă suntem pregătiți să și dăm ceva în schimb. De aceea, consider că atunci când în jurul tău lucrurile nu sunt cum îți dorești și par a fi imposibil de schimbat asta, înseamnă că este timpul să te schimbi tu. Iar începutul schimbării adevărate este acceptarea faptului că poți fi, în același timp, și cauza dar și soluție la problemele tale. Dintre aceste două, trebuie să știi foarte bine ce vrei să fii. Eu am decis, iar răspunsul meu este "Romania, Implică-te!".


Constantin Iacov

Să alegem oameni care au avut rezultate, care au dovedit, oameni credibili, curajoși, morali. Să alegem cu discernământ. Iar dacă ne uităm în trecut găsim exemple, găsim modele care să ne însuflețească și să ne dea încredere că se poate. 

Am vrut să fac parte dintre cei care se implică, am considerat necesar, am știut că e momentul. Am crezut în proiectul politic căruia m-am alăturat în trecutul nu tocmai îndepărtat, în echipă, în NOI, că  vom putea să avem consistență, să facem ce am așteptat să facă alții înaintea noastră, pentru noi, pentru români, pentru țară. Am sperat, ba mai mult, am crezut că va fi altfel, însă dezamăgirea a fost pe măsura crezului.

Posibilități? Să plec și să renunț sau…să plec și să continui. 

Nu pot să renunț, pentru că nu îmi stă în fire și nici nu vreau, pentru că încă mai cred că OMUL SFINȚEȘTE LOCUL!


Mihaela Stoiciuc

Sunt mamă, soție și antreprenor. De formație filolog, mă mândresc cu faptul că provin dintr-o familie care a contribuit, pe întinderea a mai multor generații, la educația copiilor. În activitatea mea de zi cu zi, conduc propria mea afacere din domeniul socio-educativ, pe care am creat-o în urmă cu 10 ani și pe care intenționez să o dezvolt în viitor.

Când mă uit la viața politică de la noi, primul gând care îmi vine este că societatea are nevoie de un alt fel de politică. O politică dusă în interesul societății, pentru oameni, pentru comunitate și pentru România. Dar pentru asta este nevoie ca oamenii cu adevărat valoroși să nu mai stea deoparte, ci să se implice și să se facă auziți.

Principalul obstacol este faptul că am așteptat prea mult soluții de la alții, deși țara are resursa umană care poate aduce rezolvările de care societatea are nevoie. Acum este momentul să începem să construim, pe baze sănătoase, un viitor bun pentru copiii noștri. Avem capacitatea de a face asta și acum avem și oportunitatea, prin “România, Implică-te!”.

 

Dan Goga

Ca absolvent de studii economice, am activat în domeniul privat, atât ca angajat al unei corporații, cât și ca antreprenor.

Sunt căsătorit și am un copil. 

Consider că acum mă aflu în acel moment al vieții în care îmi pot pune experiența și cunoștințele acumulate de-a lungul anilor în folosul public, prin îmbunătățirea societății în care trăim. Platforma “România, Implică-te!” îmi dă posibilitatea de a transforma idealurile de astăzi în realitatea zilei de mâine.

Îmi doresc să cream aici o comunitate ale cărei credințe să servească idealul românesc de neam și - prin implicare - să aducem schimbarea la care cu toții am visat de-a lungul anilor. Nu va fi ușor, dar știu că va fi un drum pe care îl vom parcurge împreună și vom fixa borne care vor servi posterității drept repere.

 
 
 

 

 

 

 

 

 

Noutăți și articole:

Despre amăgire

Criza actuală are, cel puțin pentru unii dintre noi, și o parte pozitivă. Iar aceasta ar consta în faptul că ne dă ocazia să privim mai atent la ”hainele împăraților”

"Politicieni"

Tot mai des, în ultima vreme, întâlnesc persoane care, întrebate sau nu, atunci când vine vorba despre profesie, se recomandă fără nicio ezitare drept “politicie

Despre încredere sau Un sondaj citit invers

"Klaus Iohannis, politicianul în care românii au cea mai mare încredere. Surpriză pe 2. Sondaj". Așa ne ne spune cel mai recent sondaj CURS că stăm cu încrederea în p

Lecții din pandemie

Astăzi ne aflăm într-o criză fără precedent, criză care expune, ca niciodată, nu atât prostia (întotdeauna vizibilă) cât lipsa de inteligență. Inteligența înț

Cine ne "fură căciula"?

Noi încercăm să vedem totul în alb sau negru, refuzăm de prea multă vreme să recunoaște nuanțele de gri, refuzăm să recunoaștem că ne tot ridicăm idoli falși pe care periodic

Silviu Predoiu la Marius Tucă Show

“Succesul nostru este să reușim să convingem cât mai mulți români să se implice în viața politică de la noi, ca cetățeni”, a declarat generalul (r) Silviu Predoi

Nevoia de “țapi ispășitori”

Actuala criză, dincolo de spaimele pe care justificat le trezește în fiecare dintre noi, ne-a adus și un copleșitor sentiment de revoltă, revoltă resimțită atunci când ne-am conșt

În politică totul este permis?

“In politică totul este permis" a fost una din afirmațiile pe care le-am auzit foarte frecvent de-a lungul campaniei electorale recent încheiată. În diferite formulări, bine&icir

Teoria conspirației la români

Primul lucru pe care l-am înţeles despre teoria conspiraţiei, studiind cu interes profesional fenomenul, a fost că suporterii acesteia cred în conspiraţii pentru că sunt, cel mai frec